"Делойт" ще проверява разходите на фонд "Земеделие", за да получи България 1.7 млрд. евро

"Делойт България" е избраната фирма, която да провери разходите на Държавния фонд "Земеделие" (ДФЗ) за периода от 16 октомври 2013 г. - 15 октомври 2014 г., за да потвърди тяхната законност и да може ведомството да си възстанови 1.7 млрд. лв., платени па фермерите по Програмата за развитие на селските райони средства с пари от държавния бюджет. Това съобщи пресцентърът на Министерството на земеделието и храните (МЗХ) в понедленик.

Критерият, по който е избран победителят, е най-ниската оферирана цена. От "Делойт България" ЕООД са предложили да извършат услугата за 539 хил.лв. без ДДС, а на второ място са "Ърнст и Янг Одит" ЕООД с цена от 1.08 млн. лева.

"Проведохме открита, прозрачна, ясна и честна процедура, като успяхме да постигнем цена, която е двойно по-ниска от прогнозната, която беше 1,2 млн. лв.", каза заместник-министърът на земеделието и храните Васил Грудев в съобщението. Той уточнява, че срокът, в който трябва да бъде представен завереният сертификационен доклад, е 30 януари 2015 г.

Споделяне

Още от Бизнес