Делото срещу Перата цикли заради изчезналите мигранти

Петър Низамов – Перата, сн: БГНЕС

Делото срещу бургаския ловец на мигранти Петър Низамов – Перата продължава да цикли, защото не могат да бъдат намерени тримата мигранти, които бяха вързани от него със свински опашки. Това стана ясно на второто заседание на Бургаския районен съд по казуса в понеделник. Полицията продължава да издирва тримата пострадали, за да бъдат разпитани пред съда.

По време на предишното заседание на съда стана ясно, че те са в неизвестност от юни. След т.нар. "граждански" арест на Перата афганистанците са настанени в транзитния център за мигранти в село Пъстрогор. Те обаче самоволно го напуснали още през юни и оттогава са обявени за общодържавно издирване.

От медицинската експертиза по делото се разбра, че те не са били наранени сериозно при вързването им

Афганистанците са били задържани от Перата и хората му на 10 април в района на Малко Търново. Низамов е обвинен за противозаконно задържане и за открития в дома му 1 грам марихуана.

От версията на прокуратурата се разбира, че Перата и неизвестен човек с маска свалили на земята тримата мигранти. Перата държал в едната си ръка газов пистолет, а в другата мачете.

Афганистанците били претърсени, но в тях не са намерени ценни вещи. Низамов и лицето с маската, започнали да разпитват хората дали имат "мъни“ (пари) и "телефон", но и тримата афганистанци нямали в себе си ценни вещи. Този тормоз продължил около половин час.

За намеренията на Низамов говорят установените от прокуратурата данни, че след щателното претърсване мигрантите били освободени. Перата само им казал да отиват към Турция.

Въпреки че е разполагал с мобилен телефон, Низамов, както и останалите лица, не са уведомили органите на МВР за задържането на тримата афганистански граждани.

Тримата мигранти първоначално тръгнали обратно към границата, но след като българите се скрили от погледа им, се оправили отново към вътрешността на страната.

Сега съдът в Бургас поиска отново да бъдат изпратени писма до всички центрове за настаняване на мигранти в страната в опит да открие афганистанците.

Споделяне

Още от България