Делото за смъртта на Пламен Куцаров бе отложено заради отсъствие на адвокат

Състав на Софийския градски съд отложи делото за смъртта на арестанта Пламен Куцаров заради отсъствието на адвоката на роднините на починалия. Куцаров почина на 21 януари 2009 г. в полицейски автомобил по време на конвоирането му от трима полицаи към ареста на ГДБОП. Съдия Петя Крънчева отложи делото за 9 юли.

Майката на Куцаров обясни, че адвокатът не е бил допуснат в Съдебната палата, защото си е забравил личната карта. Съдия Крънчева разпореди да го потърсят пред сградата, но той не бе открит, което наложи отлагане на делото.

“Дневник” съобщава обаче, че въпросният адвокат Лилко Йоцев е бил във фоайето на Съдебната палата. Той бил си забравил адвокатската карта, но се опитвал да си намери клиентите, които обаче си били тръгнали.

По време на заседанието в сряда трябваше да бъдат разгледани експертизите по делото.

Подсъдими са двама бивши служители на ГДБОП – Ирен Вълев и Божидар Пробенов. Двамата са били отговорни за конвоирането на Пламен Куцаров. По това време той е бил с качулка на главата и с белезници, а първата експертиза беше установила, че смъртта е настъпила от задушаване вследствие на притиснат гръден кош.

Споделяне

Още от България

Одобрявате ли изгонването на 70 руски дипломати?