Ден 107 на протеста: Сега не ни чуват, но изборите идват

Блокада на Орлов мост

Ден 107 на протеста: Сега не ни чуват, но изборите идват

Протестиращи срещу правителството се събраха за 107-ма вечер в триъгълника на властта в София, където блокираха движението на автомобили, а преди 22 часа същото сториха и на Орлов мост, а преди това пред БНТ за пореден път се състоя "Гражданска панорама" срещу ръководството на националната телевизия.

"Искаме да достигнем нашата победа – оставка на правителството, а пък те, колкото и да се правят, че не ни чуват, в крайна сметка ще им стане ясно на изборите – правителството е много сериозно дискредитирано", заяви недоволен от управлението на ГЕРБ и Обединените патриоти пред БНР.

Сред присъстващите на демонстрацията, които в студеното време са по-малко, имаше и такива без маски, въпреки заповедта на здравния министър за носене на такива на места, където се събират повече хора. Те се обявиха срещу това с аргумента, че те са вредни за здравето, а и според законови разпоредби е забранено скриване на лицето.

Стана дума и за проекта на Бюджет 2021, определен от демонстрантите като предизборен. Коментира се и новината за самоизолацията на премиера Бойко Борисов след кат остана ясно ,че зам.-министърът на регионалното развитие Николай Нанков, с когото бяха заедно без маски в неделя, има коронавирус.

Пред БНТ пък се състоя четвърто издание на т. нар. "Гражданска панорама", организирана за четвърти петък от сдружение "Боец". Сегашното "предаване" като контрапункт на това по БНТ "Панорама", бе "излъчено он шатра на сдружението и бе водено от журналиста Калин Манолов.

Споделяне

Още от България