Преди началото на делото му за присвояване

Денис Ершов се оплака от "похищение на имуществото"

Денис Аршов

Петролният бос от руско-литовски произход Денис Ершов, който постоянно живее в България, се оплака пред медиите в понеделник, че се прави опит за "похищение на имуществото" му. Това стана преди началото на първото заседание на Софийския градски съд (СГС) по делото му за длъжностно присвояване.

Руският бизнесмен е обвинен, че между 10 март 2009 г. и 20 юли 2010 г. е източил от Петрол" АД 1.093 млн. лева. По това време Ершов е бил последователно член на Управителния съвет и на Надзорния съвет на "Петрол" АД.

Според прокуратурата присвояването е извършено след предварителен сговор между Ершов и Цветан Димитров, който е бил директор на "Финанси и икономика" в компанията. Димитров също е подсъдим по делото в СГС.

Самият Ершов коментира, че той е трябвало да представи документи за направените разходи при изпълнение на договора за оздравяване на компанията, които обаче от "Петрол" не приемали. Адвокатите му поискаха съдът да върне делото на прокуратурата за отстраняване на пропуски в обвинителния акт, но магистратите не уважиха искането.

Денис Ершов бе задържан на летището в Бургас на 13 август м.г., след като се върна с полет от Москва. Ден по-късно бе транспортиран до столичното следствие, където получи официално обвинение и му бе наложена рекордна парична гаранция от 500 000 лева.

Споделяне

Още от България