Депардийо не се яви в съда по делото за шофиране в нетрезво състояние

Жерар Депардийо не се яви на насроченото за днес съдебно заседание в Париж по делото срещу него за каране на мотопед в нетрезво състояние в края на ноември, предаде Франс прес.

"Той няма да присъства, (тъй като) е в чужбина по професионални причини", обясни лаконично неговият адвокат Ерик дьо Комон.

Френската кинозвезда бе разкритикувана остро в страната заради това, че реши да се установи в Белгия, за да избегне плащането на данъци, а после получи руски паспорт. 64-годишният актьор вчера бе в Цюрих, Швейцария, за церемонията по връчването на "Златната топка" - най-престижното индивидуално отличие във футбола.

Депардийо трябваше да се яви днес в парижки съд за процедура по предварително признаване на вината - опростена алтернатива на съдебния процес. Сега делото срещу актьора до няколко месеца ще бъде прехвърлено в изправителен съд. Датата ще бъде насрочена допълнително, обясни неговият адвокат.

Административното дело е заради дребно пътно-транспортно произшествие, причинено от актьора в нетрезво състояние. Депардийо падна от своя мотопед на кръстовище във френската столица, след което се оказа, че концентрацията на алкохол в кръвта му сериозно надвишава допустимите норми.

Шофирането в нетрезво състояние се наказва във Франция с глоба в размер до 4500 евро и присъда до две години затвор плюс отнемане на шест точки от контролния талон.

Споделяне

Още от Свят