Депутатът Красимир Ципов ще оглави вътрешната комисия в НС

Депутатът Красимир Ципов ще оглави вътрешната комисия в НС

Народният представител от ГЕРБ Красимир Ципов най-вероятно ще оглави вътрешната комисия в Народното събрание, научи Mediapool.

Това ще се случи след като в края на месеца парламентът избере Анастас Анастасов за конституционен съдия.

Към момента Анастасов е заместник-председател на НС и оглавява Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред. Според източници от управляващите, обаче той със сигурност ще бъде "изпратен" в Конституционния съд (КС), за чийто член го номинира ГЕРБ, независимо от скромния му професионален опит (завършил право в академията на МВР, работил като съдия в Ямболския районен съд, а след това и негов председател от 2000 г. до 2009 г.)Другият "пратеник" на мнозинството в КС най-вероятно ще е съдията от ВАС със спорна репутация Венета Марковска. 

 

Анастасов, който ще бъде първият член на Конституционния съд, завършил школата в Симеоново, ще бъде наследен от депутата Менда Стоянова като зам.-председател на Народното събрание.

 

Мястото му на шеф на вътрешната комисия пък ще бъде заето от приближения до Цветан Цветанов – Красимир Ципов, който в мандата на Тройната коалиция бе експерт към правната комисия, председателствана от Янаки Стоилов (БСП).

Споделяне

Още от България