Депутати от партията на Фараж преминаха към торите

Депутати от партията на Фараж преминаха към торите

Британската Партия на Брекзита загуби четирима депутати в Европейския парламент, които се присъединиха към консерваторите на Борис Джонсън, съобщиха информационните агенции.

Четиримата евродепутати, сменили партийната си принадлежност, обвиняват лидера на партията Найджъл Фараж, че излага на риск излизането на Великобритания от Европейския съюз.

Те са против решението на Фараж партията да се състезава за около 300 депутатски места на британските парламентарни избори на 12 декември, защото това ще доведе до разделяне на вота в подкрепа на Брекзит.

Партията на Брекзита обяви, че няма да се състезава за 317 депутатски места, където консерваторите имат силни позиции, но че ще участва в надпреварата за близо 300 други места в парламента.

Сред четиримата евродепутати, преминали към консерваторите, е Анунциата Рийс-Мог, сестра на консерватора Джейкъб Рийс-Мог.

Нуждаем се от силно правителство, което подкрепя Брекзит, за да изпълним волята на 17.4 милиона британци, които гласуваха за излизане от Европейския съюз, заяви Анунциата Рийс-Мог. 

Споделяне

Още по темата

Още от Европа