Депутатите на Марешки минавали "в партизанска война"

Веселин Марешки по време на пресконференцията си в сряда, сн. БГНЕС

Аптекарско-петролния бос Веселин Марешки обяви, че той и депутатите му от "Воля" минават в "партизанска война". Не поясни обаче точно в какво ще се изразява това.

През последните над 2 години "Воля" и често гласува заедно с ГЕРБ. След решението на БСП да напусне парламента през февруари, Марешки обяви, че също ще бойкотира заседанията, но размисли след по-малко от 24 часа. Извън този случай "Воля" редовно осигурява кворум за работата на парламента, но не пропуска всяка възможност, за да атакува коалиционните партньори на ГЕРБ във властта - "Обединени патриоти".

Партията на Марешки получи 3,60 % подкрепа на евровота, което я остави далеч под чертата за влизане в европарламента, но той бил доволен от резултата. Обяснението на му за този процент беше, че хората го искали в България.

"Ние се гордеем с нашия резултат и с нашите структури и минаваме в партизанска война - няма да осветляваме нито един наш фен. Когато дойде моментът ние да получим в бюлетина на ЦИК резултата, който сме изкарали, ще направим тази промяна, която всички очаквате", каза Марешки на пресконференция по повод резултатите на "Воля" на евроизборите.

Обяви, че парламентарната опозиция има по-висок резултат на изборите от управляващите:

"Наистина ли никой не го забелязва? Аз ви алармирам и се надявам все някой да намери смелостта да попита какво се случва. Всички мълчат, защото няма как да се обяви истинската коалиция - ГЕРБ, ДПС, ВМРО. Ако не броим така числата, това означава, че управляващите нямат необходимата подкрепа в обществото", каза той.

След това изтъкна, че ГЕРБ са спечелили 9% от гласовете на всички избиратели в страната, а с този резултат партията на Борисов "не може да се поддържа такъв режим, трябва да си по-диалогичен и да търсиш подкрепа в други формации". След това заговори за Красимир Каракачанов и Волен Сидеров, но без да ги споменава поименно, а като "прасенце" и "пудел".

"Ако преди министър-председателят си имаше любимец пудел, сега се е пренасочил към прасенце", каза той и след това добави: "Прасенцето е едно. Мисля, че всички разбрахте кое прасенце имам предвид. Представете си, че е това, което Волен Сидеров също го е коментирал. Присъединявам се към него". От това негово обяснение се подразбра, че "прасенцето" е именно Каракачанов. "Пуделът" пък беше препратка към позиция на партията на Яне Янев от 2013 година срещу Сидеров, в която лидерът на "Атака" беше определен като "поръчков пудел". 

Споделяне

Още по темата

Още от България