Десет български мача се смятат за съмнителни от УЕФА

Десет български мача се смятат за съмнителни от УЕФА

В Българския футболен съюз е получен сигнал от УЕФА за 10 съмнителни срещи, които са се изиграли в “А“ група и в турнира за купата на България през 2012 година, съобщи в петък вестник "Преса" Списъкът е бил изпратен в БФС след последния съвместен семинар на УЕФА и Интерпол в Рим от края на януари.

 

В най-много странни мачове е замесен отборът на Пирин (Гоце Делчев) – 4. Срещите са играни с ЦСКА, Литекс и Монтана, който е вторият най-съмнителен български тим.

 

В списъка има и мач на шампионите Лудогорец. Става дума за двубоя с Етър, игран в началото на ноември, в който тимът от Разград бие с 4:0. Мачове на Лудогорец вече са били разследвани от УЕФА, но без последствия. Европейската футболна централа смята за съмнителни и двата мача между Черноморец и Спартак (Плевен) за Купата на България.

 

Всички български мачове, разследвани от УЕФА са Ботев (Пд) - Монтана 3:1, Монтана - Пирин (ГД) 3:0, Пирин (ГД) - Монтана 3:2, Спартак (Пл) - Черноморец 0:4, Лудогорец - Етър 4:0, Ботев (Пд) - Миньор (Пк) 2:0, Литекс - Пирин (ГД) 5:0, Черноморец - Спартак (Пл) 5:0, Пирин (ГД) - ЦСКА 0:5, Литекс Спартак (Вн) 7:1.

 

Тези 10 мача все още не са част от 380-те срещи в Европа, които се разследват от Интерпол.

Споделяне

Още от Спорт