Десет фирми получават държавна помощ до 6 млн. лв. заради открити нови работни места

Десет фирми получават държавна помощ до 6 млн. лв. заради открити нови работни места

Десет компании ще получат от правителството до 6.1 млн. лв. безвъзмездна финансова помощ заради това, че откриват близо 1400 нови работни места чрез направени от тях инвестиции за общо 80.9 млн. лв. Това е решило правителството на заседанието в сряда, съобщиха от Министерския съвет.

Парите са за частично възстановяване в продължение на 12 месеца на направените от инвеститорите задължителни осигурителни и здравни вноски за работниците и служителите, заели новите работни места. Помощта се предоставя на сертифицирани инвестиционни проекти по Закона за насърчаване на инвестициите на (ЗНИ) на "Мултивак България Продакшън", "Булпрос Консултинг", "Ролпласт Груп", "Интрама Протек", "Кока Кола Юрпиън Партнърс Сървисис България", "Каргил България", "Ъпнетикс", "Експириън България", "Кока Кола Хеленик Ай Ти Сървисиз" и "Бер- Хелла Термоконтрол".

Техните проекти са за разширяване на дейността на съществуващи и откриване на нови предприятия, локализирани основно в района на столицата, Индустриална зона Божурище, както и в градовете Пловдив и Костинброд, допълват от правителствената пресслужба. Става въпрос за основно високотехнологични дейности от сектора на услугите и от производствения сектор. С договорите за безвъзмезната финансова помощ инвеститорите поемат ангажимент да поддържат заетостта по тези проекти за срок от най-малко три или пет години, в зависимост от категорията на предприятието.

Споделяне

Още от Бизнес