Десет ранени при нов атентат в Индонезия

Снимка БГНЕС

Четирима полицаи и шестима цивилни граждани бяха ранени при нов атентат в Индонеия. Атаката е била насочена срещу централата на полицията в град Сурабая, който е вторият по големина в страната.

Полицията в Индонезия съобщи, че нападението е било дело на четирима камикадзета от едно и също семейство.

Четиримата нападатели, пристигнали с мотоциклети и взривили бомба на входа на централата. Загинали са при взрива. С тях е имало и 8-годишно дете. При взрива, то изхвръкнало от един от мотоциклетите, паднало встрани и така е оцеляло. Сега се намира в болница.
 
Нападението става ден след като шестима атентатори камикадзе атакуваха три църкви в същия град. Те загинаха, както и още осем души. Ранени бяха около 40 души. Терористичната организация Ислямска държава пое отговорност за атентатите в църквите.
 
Президентът на Индонезия Джоко Видодо осъди серията от атентати в Сурабая, които нарече "актове на мерзост и страхливост" и обеща да се прокара по-бързо нов закон за борба с тероризма, за да се води борба срещу ислямистките организации в страната. 
 
Властите вече обявиха, че полицията и военните ще затегнат мерките за сигурност в цялата страна.Нападението става ден след като шестима атентатори камикадзе атакуваха три църкви в същия град. Загинаха общо 17 души, а ранени бяха 45 души.
 
Терористичната организация “Ислямска държава” пое отговорност за атентатите в църквите.
Споделяне

Още по темата

Още от Свят