Десет жертви на стрелба в американско училище в Санта Фе

Десет жертви на стрелба в американско училище в Санта Фе

Десет души са загинали, повечето от които ученици, при стрелба в училище в града Санта Фе в американския щат Тексас, съобщиха Ройтерс и редица телевизии.

Вътре и около училището са били открити експлозиви. Районът е отцепен.

Заради стрелбата са задържани двама души, възпитаници на училището. Единият от тях е стрелецът, а за другия се смята, че е негов съучастник. Мотивите им за нападението засега не са ясни.

Според телевизионния канал "АВС13", преди инцидента, който е станал в началото на учебния ден, се е задействала противопожарната аларма. Това принудило учениците да напуснат класните стаи и тогава била открита стрелбата по тях.

Президентът на САЩ реагира на новината с пост в Туитър. "Стрелба в училище в Тексас. Предварителните данни не изглеждат добре. Бог да благослови всички", написа Доналд Тръмп и добави, че федералните власти следят ситуацията.

Това е поредната стрелба в серията нападения в американски училища. последният инцидент беше през февруари в Паркланд, Флорида, когато загинаха 17 тийнейджъра и отново в обществото бе повдигната темата за затягане на контрола върху закупуването и притежаването на оръжия в страната.

Споделяне

Още от Свят