Десетки граждани се обаждали в МС да подкрепят премиера

Правителствената пресслужба съобщи, че втори ден получава десетки обаждания на граждани от цялата страна в подкрепа на премиера и кабинета.

Гражданите изразяват становището, че са уморени от бързо сменящите се цветове на управляващите през последните 15 години, затова подкрепят премиера Симеон Сакскобургготски, посочват от пресслужбата.

В съобщението е цитирано мнение на неназована журналистка от Силистра, според която "за първи път имаме правителство, което замени думите "власт на всяка цена" с "възможността хората да живеят по-добре"".

"За първи път имаме за премиер един ерудиран и умен държавник, чието управление напомня на Възраждането, защото водачите ни трябва да са възрожденци", смята неназованата журналистка, цитирана в сайта на МС.

Според пресслужбата, най-често повтаряните по телефона думи на граждани от цялата страна били :"Избрали сме Симеон Сакскобургготски и няма да позволим на интриганти да го свалят, защото искаме отново той да бъде министър-председател!".

Във факс до правителствената информационна служба, като израз на волята на своите членове, областното ръководство на Българска партия Либерали - Бургас, декларира, че подкрепя изцяло министър-председателя и не одобрява "дребните въжделения на някои парламентарни групи". Либералите от Бургас не подкрепят внесения от опозицията вот на недоверие.

Споделяне

Още от България

Какво цели разследването на ДАНС и МВР за скъпия ток?