Десислава Радева прави сдружение срещу "шльокавицата"

Съпругата на президента обяви, че вече няма време за "Фейсбук"

Десислава Радева, Снимка: Дарик радио

Съпругата на президента Румен Радев – Десислава, е регистрирала гражданско сдружение "Живата вода на България”, което има за цел да работи за опазването на традициите, фолклора, занаятите и обичаите, обяви тя в интервю пред "Дарик радио".

Сдружението ще помага на културата, литературата и изкуството и ще се грижи за българския език, за да могат да пишат правилно нашите деца, поясни първата дама.

"Ние се гордеем, че сме народ с една древна азбука и на всеки 24 май празнуваме помпозно, а всъщност, като погледнем постове в социалните мрежи, Viber и WhatsApp да речем, там се пише на шльокавица, там се правят непрекъснато правописни грешки, правят ги между другото и ваши колеги журналисти", каза Радева.

Съпругата на президента, която в последните месеци предизвика интерес с нестандартните си публикации във "Фейсбук", обяви в неделя, че вече не ѝ остава време за социалната мрежа.

"Президентът не ми забранява, но просто нямам време за "Фейсбук", заяви първата дама в интервю за "Дарик". Тя обяви, че личният ѝ профил в мрежата е "хакнат" до неделя вечер и че тя не стои зад профила "Първа дама".

През последните месеци почти всяка изява на Радева предизвикваше коментари, като особено нестандартна беше публикациятае ѝ по повод парада "София прейд". Тя започна темата с това как ветеринарят ѝ предложил да изследва котката ѝ за котешки СПИН. После критикува защо участниците в прайда не са раздавали листовки с цел превенция на човешкия СПИН и завършва с призив да сме повече българи, отколкото космополити.

Радева призна, че към днешна дата би перефразирала някои от публикациите и би казала нещата по друг начин.

"Последните месеци имах чувството, че съм най-голямото зло в държавата", призна президентшата.

Радева заяви още, че от "хейтърските" определения, които са ѝ давани, най-много харесва "Генерал Деси”.

Тя се пошегува, че ако президентът Румен Радев е двузвезден генерал, то тя е тризвезден и в този смисъл ще си мери пагоните с премиера Бойко Борисов.

Десислава Радева сподели, че в музикално отношение е "всеядно животно”. Така се разбра, че слуша не само рок и класическа музика, а и народна музика, и джаз. Радева допълни, че харесва дори Азис в някои случаи.

По повод саркастичните коментари за облеклото ѝ на различни официални събития Радева заяви, че няма дължина на полата, която да не предизвиква общественото внимание и критики.

Не съм първа дама, не съм част от президентството, аз съм съпругата на Румен Радев, който в момента е президент, каза още Радева.

По думите ѝ много неща са се променили в живота ѝ, след като съпругът ѝ бе избран за президент, но най-същественото било, че загубила анонимността си. "Даже се шегувам, като казвам на Румен, че вече не искам да излизам с него, защото разходката е невъзможна, превръща се в дефиле", призна президентшата.

Попитана за деня на сватбата си с Румен Радев първата дама каза, че помни този ден, сякаш е бил вчера, особено радостта.
"Отбелязахме годишнината на романтична вечеря, само двамата в един ресторант, ако може да се каже романтично, защото на съседната маса бяха момчетата от НСО”, каза Радева.

"Със Слави Трифонов се познавам още от 1990 г. Но не съм била секретарка на Слави Трифонов, а на предаванията "Каналето" и "Хъшове". Тези две предавания ми дадоха страшно много. Но никой не ме пита, че съм била секретарка на Румен Христов от СДС, който беше министър на земеделието", каза още Радева.

Радева уточни, че екстрите, с които се ползва, са кабинет и един човек, охранител от НСО, но той не можел да се нарече "екстра". Във вила "Калина” в Бояна, където президентското семейство живее сега с котарака Чарли, обаче било прекалено спокойно по думите на президентшата.

"Критикуваха ме за облеклото и затова се заех да чета книги. Да си съпруга на Румен Радев е много лесно и приятно, но да си съпруга на президента е много отговорно, уча се в движение”, обясни Радева.

Съпругата на президента завърши интервюто си с цитат от Радой Ралин и каза, че не трябва да губим чувството си за хумор и самоирония и да не се взимаме на сериозно.

Споделяне

Още от България

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?