Девет души са задържани в Благоевградско за отглеждане и трафик на дрога

Девет души, заподозряни за участие в престъпна група за отглеждане и разпространение на наркотици, са задържани при операция на полицията в Благоевград и Сандански. Това съобщи в понеделник директорът на Областната дирекция на МВР в Благоевград Йордан Кочев.

Операцията е преминала под кодовото име "Трафикантите".

За ръководител на групата се смята Иван Дамбов (44 г.) от село Катунци, община Сандански. Задържани са и двамата му синове.

Конфискувани са 17 кг. сух канабис с изключително високо качество. Иззети са незаконно притежавана пушка, газов пистолет, патрони, три металотърсача, 48 старинни монети. В землището на село Ковачево са открити две ниви, засети с канабис.

Говорителят на Окръжната прокуратура Весела Стоилова съобщи, че деветимата са задържани за 72 часа и от прокуратурата ще бъде поискан постоянен арест. Срещу смятания за ръководител на групата е повдигнато обвинение за разпространение на наркотици и отглеждане на канабис, срещу останалите обвиненията са различни - за участие в престъпна група, за незаконно държане на наркотични вещества, незаконно придобиване и търговия на културно-исторически ценности.

Досега Иван Дамбов е имал една условна присъда за хулиганство.

Споделяне

Още от България