Девет килограма хероин хванати при полицейска акция в София

Девет килограма хероин хванати при полицейска акция в София

Седем души и девет килограма хероин бяха задържани при  полицейска операция в столичния квартал ”Овча купел” и на бул. ”Тодор Александров”. Групата е била специализирана в разпространението на кокаин, хероин и амфетамини.

Наркотиците са били открити при обиск на автомобил, паркиран на платен паркинг на бул. ”Тодор Александров”. ”Хероинът е бил разпределен в 17 пакета, скрити в специално пригоден тайник между багажника и резервната гума, като тайникът е бил обвит с фолио, за да не може да бъде разкрит от скенер и рентген”, съобщи министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов, цитиран от агенция ”Фокус”.

Според Цветанов лидер на групата е криминално проявеният Димитър – Сачмата от Хасково. Той е осъждан за предумишлено убийство и наркоразпространение в Турция, откъдето е освободен през август 2011 година. Голяма част от членовете на групата са криминално проявени.

Полицията разполага с доказателства, че хероинът е бил предназначен за разпространение в Западна Европа. Това показвал и начинът на укриване на наркотика в лекотоварния автомобил.

Цветанов заяви, че събраните материали ще бъдат докладвани на специализираната прокуратура.

Споделяне

Още от България