Димо Гяуров го е страх за гражданите заради шефа на ДАНС

Димо Гяуров

“У мен възникна страх за сигурността на българските граждани, като виждам кой стои начело на ДАНС и като виждам що за състав има вътре", коментира в сряда депутатът от Реформаторския блок и бивш шеф на разузнаването Димо Гяуров пред БНР.

"За всички е ясно тези две позиции – на Лазаров (Светлозар Лазаров – главен секретар на МВР) и Писанчев (Владимир Писанчев – шеф на ДАНС) – с кого са свързани. Дотук не забелязваме да има кой знае каква реформа в МВР. Има връщане на нормативната база в ситуацията, в която се намираше до преди година. Много по-добре би било да има обвързана компетентност при назначаването на ръководителите на службите. Има значение не само мнението на президента, но и общественото очакване“, обяснява Гяуров.

През последните няколко седмици Реформаторският блок засили натиска за персонални промени в ръководството на ДАНС, но премиерът Бойко Борисов засега е против смяната на Владимир Писанчев.

Димо Гяуров се обявява за радикална реформа в службите за сигурност. "Службите изостават от обществените очаквания и не е важно какво е политически изгодно", коментира той.

Както Mediapool съобщи в края на февруари, Владимир Писанчев е посочен като един от преките отговорници за аферата “Червей“ от Бюрото за контрол на СРС.

Споделяне

Още от България