Директор на бургаска болница бе пребит

Директорът на МБАЛ Бургас д-р Боян Будаков е бил пребит в сряда вечерта. Инцидентът е станал на улица "Места" в комплекс "Лазур", където живеел. След побоя лекарят е успял да се добере до болницата, където му е оказана първа помощ. Състоянието му е стабилно. Шефът на МБАЛ Бургас е хирург. Той има дълга политическа кариера в БСП. Будаков е бивш общински съветник, избран с листата на социалистите, а в момента е член на Изпълнителното бюро на общинския съвет на БСП.

Пред журналисти в болницата Будаков заяви, че няма представа защо е бил нападнат, но е сигурен, че побоят над него е бил поръчка. Той обаче не допуска да става въпрос за политическа поръчка. Будаков каза, че не е получвал нито устни, нито писмени заплахи. Лекарят смята, че като шеф на болницата е възможно да е накърнил нечии интереси.  

 Той разказа, че в момента, докато изваждал ключовете си за апартамента, бил нападнат в гръб от двама маскирани, които са го чакали на междустълбищната площадка. Директорът на болницата бил налаган с прът с желязна тръба накрая и с бухалка. Нападателите не отронили нито дума, докато пребивали лекаря. Ударите им били съсредоточени върху главата и ръцете, с които предпазвал тялото си. Лекарят си спомня, че викал: "Мутри, какво искате? Защо сте дошли?". След като го били 3-4 минути и го съборили на земята, нападателните изчезнали.

Междувременно здравното министерство, БСП-Бургас и Националното сдружение на областните и многопрофилните болници осъдиха покушението срещу Будаков.

Споделяне

Още от България

Какво очаквате да свърши служебното правителство?