Директорът на КАТ е подал оставка

Директорът на КАТ е подал оставка

Директорът на КАТ - "Пътна полиция" Антон Антонов е подал рапорт за напускане, но оставката все още не е приета. Рапортът е бил подаден по лични причини и Антонов ще остане на работа в системата на МВР, уточняват от ведомството.

Три пъти ще бъде намален ръководният състав на Главна дирекция "Национална полиция", съобщи БНР. Персоналът в службата ще бъде съкратен с около 20%.

Всички освободени от Главна дирекция "Национална полиция" ще бъдат пренасочени към свободни щатни бройки в различни поделения на МВР, където има такива.

Намаляването на щата е заради това, че част от функциите на Главната дирекция ще се преместят в ГДБОП, след като службата се върне в МВР.

Другата причина е, че според експертите щатът на двете бивши вече главни дирекции "Криминална полиция" и "Охранителна полиция" е бил раздут.

Възможно е и част от работещите в Националната полиция да бъдат върнати обратно в ГДБОП. След връщането на дирекцията в МВР, там трябва да бъдат назначени малко повече от 600 души, за да бъде попълнен съставът ѝ. След преструктурирането на щата на Главната дирекция се очаква да бъде уточнена бройката на състава на някои от областните дирекции в МВР.

Тези промени, които все още не са официално съобщени от МВР, идват седмица след като Румяна Бъчварова оглави министерството, чийто закон преди това беше променен.

Споделяне

Още от България