Директорът на "Медицински одит“ влиза в надзора на НЗОК

Служебният кабинет ще предложи на заседанието си в четвъртък изпълнителния директор на агенция “Медицински одит“ д-р Светлозара Илиева за представител на държавата в Надзорния съвет на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК). Тя ще заеме мястото на освободения зам.-министър Минчо Вичев. Досега бе наложена практиката държавната квота да се попълва от зам.-министри на няколко министерства.

Светлозара Илиева вече има солиден опит в касата, тъй като от 2001 година до 2010 година е работила в НЗОК последователно като експерт в дирекцията "Медицински дейности", началник на сектор "Медицински контрол на специализираната извънболнична помощ" и началник на отдел в дирекцията "Договаряне, методология и контрол на извънболничната медицинска помощ".

През 2010 година започва работа като директор на дирекция в изпълнителната агенция "Медицински одит", която се занимава с нарушенията в болниците, а от 2012 година до момента е изпълнителен директор на агенцията.

Илиева е завършила Медицинския университет в София и има две специалности - по вътрешни болести и по хранене и диететика, както и завършена магистратура по обществено здраве и здравен мениджмънт.

Споделяне

Още от България

Кой е най-добрият вариант след падането на кабинета "Петков"?