Диспечер на Спешна помощ ще бъде уволнен заради грубо отношение

Диспечер на Спешна помощ ще бъде уволнен заради грубо отношение

Диспечер на Спешна помощ, който се е държал грубо при приемането на сигнал в понеделник, ще бъде дисциплинарно уволнен, съобщиха от здравното министерство.

“По повод подаден вчера сигнал в Центъра за спешна медицинска помощ– София, на ул. “Оборище“ и пресечката на ул. “Кракра“, беше извършена проверка и изготвен доклад до здравния министър Петър Москов от директора на центъра д-р Георги Гелев. Извършената проверка показа, че повикването е прието в 18.41ч. На мястото на инцидента екипът пристига за 14 минути, в 18.55ч. и установява настъпила биологична смърт. По време на придвижване на екипа е прието второ обаждане от мястото, по време на което дежурният диспечер се е държал непрофесионално и с поведението си е уронил общественото доверие в институцията“, се казва в съобщението на министерството.

Заради това ръководството на центъра предприема стъпки за дисциплинарно уволнение на виновния диспечер.

В понеделник вечерта очевидци се обадили на телефон 112 заради припаднала на улицата жена. По техни данни линейката се е забавила над 20 минути, а при повторното позвъняване диспечерката се е държала грубо, съобщи БНТ.

“10 минути след това се обадихме пак. Някаква жена много арогантно ни каза, че скоро няма да дойде екип”, разказва една от свидетелките на инцидента.

Споделяне

Още от България

Къде му е мястото на Бойко Борисов?