До избора на нов зам.-шеф на ДФЗ Атидже Алиева-Вели поема селската програма

Прилагането на Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) се поема временно то Атидже Алиева-Вели до избора на нов заместник-изпълнителен директор на Държавен фонд "Земеделие" (ДФЗ). Назначението е на избрания преди ден нов изпълнителен директор Атанас Добрев, който седна в горещия стол, след като бяха уволнени бившият шеф Мирослав Николов и заместничката му Виолета Александрова, отговаряща за селската програма.

 

Алиева-Вели ще продължава да отговаря и за ресорите "Селскостопански пазарни механизми”, "Технически инспекторат” и "Рибарство и аквакултури”, съобщиха от фонд "Земеделие".

 

Добрев казал пред екипа на ДФЗ, че вярва в професионалните качества на Алиева-Вели, която познава в дълбочина проблематиката в ПРСР и вече осма година работи в структурата.

 

Алиева-Вели е назначена във фонда като експерт в сектор "Мляко” в началото на 2007 г. До 2011 г. последователно заема длъжностите старши експерт, главен експерт и началник на сектора. През 2011 г. оглавява отдел "Методология и контрол” в дирекция Договориране по ПРСР и участва в разработването и актуализирането на правилата за работа в дирекцията. Има опит и в отчитането на напредъка по прилагане на мерките от ПРСР, както и в анализа на пропуските и проблемите по прилагането ѝ в координацията с ЕК. Участвала е в много обучения и обмяна на опит с други страни-членки на ЕС, сочи биографичната справка на зам.-шефката на фонда.

Споделяне

Още от Бизнес