Доналд Тръмп очаква трудни преговори с китайския лидер

Доналд Тръмп очаква трудни преговори с китайския лидер

Американският президент Доналд Тръмп заяви в четвъртък, че предстоящата среща с китайския му колега Си Цзинпин ще бъде "много трудна", съобщи Франс прес.

"Срещата с Китай следващата седмица ще бъде много трудна", сподели Тръмп в социална мрежа. Той ще има среща с китайския лидер Си Цзинпин в комплекса Мар а Лаго, щата Флорида на 6 април.

Това ще бъде първата среща между Си и Тръмп, който гневно критикуваше Китай по време на изборната кампания с обвинението, че краде милиони работни места от САЩ.

Китайският президент ще стане вторият чуждестранен лидер след японския премиер Шиндзо Абе, когото Тръмп посреща в Мар а Лаго, откакто през януари влезе в Белия дом.

"Вече не можем да имаме огромни търговски дефицити… и загуба на работни места. Американските компании трябва да са готови да се оглеждат за други алтернативи", каза американският президент.

Очаква се една от темите на разговорите между държавните глави да бъде двустранната търговия, наред с други като ядрената програма на Северна Корея и териториалните въпроси в Южнокитайско море.

Споделяне

Още от Свят