Доналд Тръмп отложи подписването на нов указ за имиграцията

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Президентът на САЩ Доналд Тръмп отложи предвиденото за днес подписване на нов указ за имиграцията за по-късно тази седмица. Това съобщи Си Ен Ен, като се позова на висш служител от американското правителство.

По данни на източника решението е взето, след като американците са реагирали положително на първото обръщение на Тръмп към Конгреса на САЩ. Правителството се опасява, че подписването на документа може да предизвика негативни реакции в обществото, което би развалило положителния ефект от речта в Конгреса. "Искаме указът да бъде подписан в точния момент", каза служителят.

В допитване на Си Ен Ен и изследователския център Оу Ар Си, чиито данни бяха обявени днес, 57 на сто от зрителите дават положителна оценка за речта на Тръмп пред Конгреса, а две трети смятат, че той ще развива страната в правилната посока. Седемдесет и два процента подкрепят предложената от него икономическа стратегия, почти толкова - плановете му за борба с тероризма. Повечето зрители споделят позициите на Тръмп по данъчното облагане (64 на сто), миграцията (62 на сто) и здравеопазването (61 процента).

Споделяне

Още по темата

Още от Свят