ДПС обвини ГЕРБ в двоен стандарт за оставката на здравния министър

ДПС обвини ГЕРБ в двоен стандарт за оставката на здравния министър

От ГЕРБ проявяват двоен стандарт. Това обяви в сряда в парламента лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ по повод приетата оставка от страна на Борисов на здравния министър Николай Петров, заради обществени поръчки, попаднали във фирмите на зет му.

Карадайъ разкритикува премиера, че приема оставката на здравния министър, но не и на Валери Симеонов, който продължавал да запазва вицепремиерския си пост, въпреки че бил осъден за реч на омразата и отправял заплахи към медии.

"Намирисва ли ви на двойни стандарти. Едното е било морален акт, а другото какво е? Какво означава това и какъв сигнал изпращаме към обществото", попита Карадайъ в парламента. Той изрази позиция на ДПС, че ГЕРБ е виновна за тези двойни стандарти, както и толерирането на агресията, езика на омразата, омразата в действие, включително и срещу медии.

От няколко седмици ДПС иска оставката на вицепремиера Валери Симеонов, а основният мотив е, че той се е превърнал в "символ на омразата". Според Карадайъ важният въпрос е какво ще направи ГЕРБ със Симеонов.

ДПС ще започне разговори с БСП за внасяне на първи вот на недоверие към кабинета "Борисов 3". В събота левицата реши той да бъде заради корупцията, което според Карадайъ било важна тема.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?