ДПС оценява своите министри с петица, а останалите с тройка по десетобалната система

ДПС оценява своите министри с петица, а останалите с тройка по десетобалната система, каза заместник-председателят на ДПС Юнал Лютфи пред БНР. Според него проблеми все още има в управлението на здравеопазването и на регионалното развитие.

В същото време той обясни, че освежаването на кабинета не означава подмяна на министри, а по-скоро е необходима реална актуализация на правителствената програма, ясно очертани приоритети, контролен механизъм и координация.

В бъдеще ДПС ще иска персонален отчет от всеки министър. Той посочи и успехите на министерствата на земеделието и горите и на вътрешните работи. По думите му ДПС ще подкрепи законодателно всички инициативи на министър Георги Петканов за промени и за допълнения в Наказателния кодекс.

Позицията на ДПС е, че засега не са налице предпоставки за предсрочни парламентарни избори, особено като се има предвид стратегическото значение на 2004 г. за бъдещето на България - приемането ѝ в НАТО и завършването на преговорния процес с Европейския съюз.

Още от България

Какво се крие зад истерията с "отнемането и продаването на деца"?