ДСК пусна карти VISA Electron за младежи

Банка ДСК пусна три вида специални младежки карти VISA Electron, съобщи в петък Георги Желев, изпълнителен директор на банката.

Картата "ДСК - СТАРТ" е за ученици от 7 до 14-годишна възраст. Сметката е на името на родителите и децата могат да теглят от банкомат джобни пари. Дневният лимит е 10 лева, а седмичният 50 лева. По желание на родителите лимитът на детето може да бъде увеличен, уточни Георги Желев.

За деца от 14 до 18-годишна възраст банката предлага "ДСК - ТИЙН". Сметката на тази карта е на името на детето. Чрез нея учениците могат да ползват банкови услуги, да получават стипендия, издръжка и пари от родителите. Дневният лимит е 20 лева.

"ДСК - МАКС" е карта за ученици и студенти, редовно обучение от 18 до 24-годишна възраст. Чрез нея може да се ползва кредит за обучение при преференциални условия, да се нарежда автоматичен трансфер на суми, както и да се плащат безкасово различни видове услуги. При нея дневният лимит е 400 лева.

Банка ДСК пусна и уникалните за страната студентски карти 05К - 15Ю, съобщи още изпълнителният директор. Те се издават съвместно със световната студентска организация 15Ю. Картата е предназначена само за студенти, стажанти и докторанти редовно обучение в лицензирани висши учебни заведения. Тя обединява възможностите на дебитна банкова карта и студентска идентификационна карта за предоставяне на отстъпки в над 200 000 обекта по цял свят, включително и при закупуването на самолетни билети и билети за БДЖ.

Картата VISA Electron на Банка ДСК е първата дебитна карта в страната, с която може да се пазарува без ограничения в Интернет, да се получават пари от всеки банков офис или банкомат, както и да се плаща в магазини, хотели, ресторанти и други търговски обекти в целия свят, допълни Георги Желев.

Още от Бизнес

Какво би означавало отпадането на мониторинга на Европейската комисия?