Дупница да стане най-хубавия квартал на София обеща премиерът

Дупница да стане най-хубавия квартал на София обеща премиерът

Догодина Дупница ще стане най-хубавия квартал на София. Това обеща премиерът Бойко Борисов , който в сряда заедно с министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова разгледа в Дупница градския център и сградата на гимназията "Христо Ботев", обновени с европейски пари.

"Днес минах, за да проверя магистралата, защото догодина - в края на май и началото на юни, вие ще станете най-хубавия квартал на София", каза на дупничани министър-председателят.

 

Той допълни, че по цялата магистрала "Струма" вече се преминава по асфалт и предстои изграждането само на едно голямо съоръжение. Борисов обясни, че бил оптимист за спазването на сроковете за строежа на аутобана.

 

"Парите са им осигурени, строят, а когато имаш тази магистрала, можеш да работиш и да си ходиш до София, за да си пиеш кафето, а тук - в тази прекрасна природа на чист въздух, да си живееш", заяви пред събралите в центъра на Дупница Бойко Борисов.

 

Проектът за обновяването на градската среда на Дупница е един прекрасен проект, който включва и ремонт на детски площадки и улици, обясни от своя страна регионалният министър Лиляна Павлова. Тя посочи, че начинанието е било пред провал, но благодарение на новия екип на общината, изпълнението му вече е факт.

 

По линия на оперативната програма "Регионално развитие" Дупница има осем проекта на стойност над 21 млн. лв., чрез които са обновени и три училища, и четири детски градини, допълни Павлова и напомни, че Дупница е сред бенефициентите по новата оперативна програма, която ще е специално насочена към развитието на градовете след 2013 г..

 

Премиерът Борисов посъветва кмета на Дупница Методи Чимев да работи добре, защото има над 30 млн. лева, които може да се усвоят още по оперативните програми.

 

Общинското ръководство подари на премиера икони на закрилника на Дупница Свети Иван Рилски. На тръгване от Дупница премиерът се срещна с архиерейския наместник отец Георги Паликарски и се обърна към него с думите: "Виж там владиките да са по-смирени."

Споделяне

Още от България