Два града в Китай са под карантина заради коронавируса

Два града в Китай са под карантина заради коронавируса

Китай затегна още повече ограниченията в два града южно от Пекин, които вече са поставени под карантина заради коронавируса. Затягането на рестрикциите се прави в опит да се ограничи разпространението на заразата от нови огнища, открити там, предадоха световните агенции.

С приближаването на китайската Нова година, празнувана през февруари, в град Шъцзячжуан до второ нареждане се прекратява и движението на метрото. А жителите на друг голям град Синтай няма да имат право да напускат домовете си за седмица.

Общо 18 милиона души в провинция Хъбей в големите общини Шъцзячжуан и Синтай няма да имат право да излизат от къщи освен по неотложни причини. Училищата са затворени. Транспортните средства за тези два града са преустановени, а магистралите, водещи до тях са затворени.

По време на изминалата седмица Хъбей съобщи за над 300 нови случая на зараза, от които близо 200 асимптоматични. Това е най-сериозното огнище на коронавирус от шест месеца насам в Китай. Според здравните власти заразата в Хъбей е внесена отвън.

Китай съобщи за 33 нови случая на зараза за денонощие. От тях 16 са внесени отвън, а 17 са вътрешно предадени. От тях 14 са в Хъбей и 3 в провинция Ляонин.

Споделяне

Още от Коронавирус

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?