Два взрива в Дагестан

В четвъртък сутринта в базата на дагестанския Отряд на милицията с особено предназначение(ОМОН) в Махачкал избухнаха два взрива.

Първата бомба се е взривила около 7.45 московско време до вратите на базата. Според съобщението на дежурния в дагестанския ОМОН за РИА Новости, в резултат на взрива са били ранени седем души, като двама от тях са хоспитализирани в тежко състояние.

Втората бомба е била взривена около 10 минути по-късно на пътя на 100 метра от базата. По данни на пресслужбата на Министерството на вътрешните работи на републиката в резултат на този взрив не е пострадал никой.

От Министерството на вътрешните работи на Дагестан са съобщили за телевизия НТВ, че взривовете в Махачкал по всяка вероятност са планиран терористичен акт. Ленинската районна прокуратура е възбудила углавно дело по закона за тероризма.

Типът взривни устройства и обстоятелствата около произшествието се изясняват. На мястото на взривовете работят кинолози с кучета. Според някои данни, близо до базата на ОМОН може да са заложени още най-малко две бомби.

Споделяне

Още от Свят