Двама катаджии са арестувани заради регистрация на крадени коли

Четирима души са били задържани при специализирана полицейска операция "Регистраторите", проведена в КАТ - Бургас, съобщи вътрешният министър Цветан Цветанов във вторник. Сред задържаните има двама катаджии.

Арестуваните са действали като организирана престъпна група, осъществявала регистрация на крадени автомобили, уточни Цветанов.

Служители на КАТ в Бургас са работели на каналите за сверка на номерата от рамите и двигателите на регистрираните и пререгистрираните автомобили. Задържан е също един посредник за осъществяване на регистрациите, както и собственик на печатница, в която са отпечатвани документите, необходими за регистрирането на автомобилите.

"Става дума за 14 луксозни автомобила БМВ Х5, Х6, както и за тойота ″Ландкруизер", които са били регистрирани с номерата на бъдещата рама, след което е осъществявано пренабиването на номерата на рамата на крадения автомобил", обясни министърът.

Специализираната полицейска операция "Регистраторите" – Бургас е продължение на полицейска операция "Регистраторите", проведена през април в софийския КАТ. При нея бяха задържани петима души.

Споделяне

Още от България

Какво очаквате да свърши служебното правителство?