Двама полицаи в Стражица от години осигурявали чадър над местни наркодилъри

Снимка: МВР

Двама полицаи от РПУ – Стражица, са задържани при акция на ГДБОП и дирекция "Вътрешна сигурност" в МВР в четвъртък вечерта.

Те са заподозрени в осигуряване на чадър над местни наркодилъри в продължение на две години, съобщи в петък шефът на спецпрокуратурата Иван Гешев.

"В случаите, когато се работи със служители или на съдебната власт, или служители на МВР са характерни с това, че в крайна сметка това са хора, които много добре са запознати с методите на работа на правоохранителните органи и се работи изключително трудно и затова тези дела са чисто практически доста трудни. Отделно когато на местно ниво тези служители – дали са представители на съдебната власт, дали са служители на МВР, представляват, грубо казано на жаргон, фактори и е нормално свидетели, които знаят за какво става въпрос, те да искат да разказват какво се случва, но не искат да го заявяват официално", коментира обвинителят.

По думите му при извършените досега престърсвания на 10 адреса са открити 32 чувала с марихуана. Освен двамата полицаи, при акцията бяха задържани и четирима други мъже по подозрения, че са търгували с наркотици.

Споделяне

Още от България