Двама задържани за побоя и връзването на гол мъж по пътя за Бузлуджа

Двама задържани за побоя и връзването на гол мъж по пътя за Бузлуджа

Двама са задържани за побоя и връзването на гол мъж по пътя за Бузлуджа. Той беше открит от случайни минувачи в безпомощно състояние на 30 ноември. Това съобщиха на съвместна пресконференция окръжният прокурор на Стара Загора Дичо Атанасов и директорът на Областната дирекция на МВР старши комисар Николай Колев.

Раненият 34-годишен мъж е жител на ромския квартал "Кармен" в Казанлък. Той е опериран, стабилизиран е и няма опасност за живота му.

Мъжът беше открит случайно гол, с вързани с тиксо ръце и крака, и със запушена уста. Най-вероятно близо два часа е оцелял при минусови температури в Стара планина.

Първоначално пострадалият се е опитал да подведе разследващите полицаи. След като излязъл от упойката, той разказал, че се е запознал с нападателите си в ресторанта на ж.п. гарата в Казанлък, напили са се и те са го пребили, каза старши комисар Николай Колев.

По-късно става ясно, че той и двамата му нападатели се познават, а спорът между тях бил за изчезнала вещ, която не е много скъпа.

Потърпевшият, заедно с двама мъже, са отпътували към връх Бузлуджа с два автомобила. Там той е пребит, съблечен гол и завързан с тиксо, след което е изоставен. По данни на полицията 34-годишният потърпевш има криминално досие и присъди за кражби и грабежи.

Двамата задържани са на 22 и 25 години. Те са с чисто съдебно минало. Срещу тях ще бъде образувано наказателно дело за отвличане и опит за убийство, каза окръжният прокурор на Стара Загора Дичо Атанасов.

По закон предвиденото наказание е от 10 до 20 години или доживотен затвор.

Не е изключено двамата задържани да имат и съучастници, заяви окръжният прокурор.

Споделяне

Още от България

Защо Сотир Цацаров подаде оставка от КПКОНПИ?