Двама застреляни в център за административно обслужване в Москва

Двама застреляни в център за административно обслужване в Москва

Мъж откри днес стрелба в център за административно обслужване в югоизточната част на руската столица и двама души загинаха, а четирима са ранени, съобщи ТАСС, като се позова на правоохранителните органи.

Две жени, мъж и 10-годишно дете, ранени при стрелбата, са хоспитализирани, съобщи зам.-кметът на руската столица Анастасия Ракова, предаде ТАСС. Състоянието им се оценява като тежко и в момента ги оперират.

Ракова разказа, че днес в центъра за административно обслужване е отишъл мъж, за да си получи паспорта. Той открил стрелба в района на рецепцията на обекта. В резултат на стрелбата са загинали администратор и охранител. Двама от ранените са посетители.

Извършителят е задържан на място, води се следствие, а сапьори проверяват за скрити взривни вещества.

Задържаният е 45-годишният московчанин Сергей Глазов, който е бивш военен – подполковник от запаса, каза говорителката на вътрешното ведомство Ирина Волк. Мъжът започнал да стреля, след като охранител поискал от него да си сложи предпазна маска.

Маските са задължителни на закрити обществени места, какъвто е и центърът за административно обслужване. Там жители на столицата подават заявления и получават паспорт, документи за недвижими имоти и съдействие по бюрократични въпроси, посочва Асошиейтед прес.

Руската агенция Интерфакс съобщи, цитирайки неназован източник, че на местопрестъплението е открит пистолет "Глок".

Споделяне

Още от Свят