Двамата ранени при учебна стрелба са оперирани, състоянието им е тежко

Простреляният на полигона “Дивдядово” край Шумен в четвъртък ефрейтор Павел Денев още вечерта същия ден е претърпял тричасова операция, съобщи в петък сутринта началникът на Военноморската болница във Варна доц. Христо Бозов. Ефрейтор Денев е бил с тежко огнестрелно нараняване на ляво коляно и лявата подбедрица, масивни увреди и липса на меки тъкани. Денев е бил с опасност за живота в тежък хеморагичен шок.

В момента военнослужещият е в стабилизирано състояние, но има опасност да загуби ранения крак.

“Вероятността да бъде спасен долният крайник на Денев е добра, но съмнителна спрямо функцията на ставата”, обясни доц. Бозов.

Другият ранен редник Павел Петров също е бил опериран в четвъртък вечерта. Той е бил с огнестрелно нараняване на дясна предмишница и дясна хълбочна област. В момента е в добро състояние.

Очаква се по-късно през деня министърът на отбраната Веселин Близнаков да посети пострадалите войници в болницата във Варна.

На полигона “Дивдядово” по време на планово занятие по огнева подготовка с личния състав от поделение 52060 – Шумен, куполът на бойна машина на пехотата БМП-23 се завърта и произвежда изстрел, поразявайки купола на съседната машина. От осколките са ранени кадровите военнослужещи ефрейтор Павел Стилянов Денев  и редник Павел Иванов Петров.

Споделяне

Още от България

Колко време давате на новия парламент?