Две бебета са починали в Германия, след като им е давана заразена храна

Две бебета са починали, а пет са в критично състояние в болница в Германия, след като им била дадена интравенозно заразена с бактерия храна, предадоха в понеделник Франс прес и ДПА.

Трагедията станала в университетската болница в град Майнц, в западната част на страната. На общо 11 деца била дадена интравенозно храна, заразена с неуточнена бактерия.
Двете бебета, които починали в събота, се намирали в интензивно отделение, тъй като били тежко болни още преди злополучната инфузия.

"Напълно шокирани сме от тези събития и поднасяме дълбоките си съболезнования на родителите и близките на починалите деца", заяви главният изпълнителен директор на болницата Норберт Пфайфер. Той обясни, че хранителните дози са били приготвени специално за всеки пациент във фармацевтичното отделение на лечебното заведение, като били използвани съставки, купени от търговски доставчик. Води се разследване за установяване на точната причина в снабдителната верига, съобщи Пфайфер.

Той разказа, че заразата е била открита при рутинни ежедневни тестове на инфузиите. Фармацевтичното отделение на болницата спряло да използва смесващата система и съставките, закупени от въпросния търговски доставчик, и преминало на продукти от друг производител.

Споделяне

Още от Свят

Какво очаквате да свърши служебното правителство?