Две фирми искат да монтират тоалетни по новия участък на “Тракия“

В построения в последните години участък от "Тракия" няма нито една тоалетна все още

Хасковската компания "Ти енд Джи Мастер Клиин" и софийската "Ековеце" са кандидатите да оборудват с химически тоалетни участъка от Стара Загора до Бургас на магистрала "Тракия", съобщи Агенция "Пътна инфраструктура". В сряда бяха отворени офертите на двете дружества.

 

Прогнозната стойност на поръчката е 144 хил. лв. без ДДС.

 

Планирано е да бъдат поставени химически тоалетни на 11 места. Шест от тях са на територията на област Стара Загора, три на Сливенска, две на Ямболска и една в Бургас, става ясно от тръжните условия.

 

На всяко място ще има по две тоалетни - мъжка и женска, в двете посоки на пътя. Така общо бъдещият изпълнител ще трябва да монтира 44 химически тоалетни и да ги поддържа в приличен вид през следващите две години.

 

За да не откраднати химическите тоалетни, така както се случи с новите кофи за боклук монтирани по магистралата, се предвижда те да бъдат бетонирани за асфалта.

 

Плановете на пътната агенция са тоалетните да бъдат монтирани най-късно до 10 юли, до когато трябва да стане готов и последният участък от магистралата от Зимница до Карнобат.

Споделяне

Още от Бизнес

Съгласни ли сте влизането на обществени места да става само със сертификат за ваксиниране, преболедуване или тест?