Дядо Коледа се качва на влака от Брусарци до Лом

Дядо Коледа се качва на влака от Брусарци до Лом

Дядо Коледа ще прави компания на пътниците във влака от Брусарци до Лом, а като пристигне на гарата ще го посрещнат над сто деца от социални домове, на които добрият старец ще раздаде лакомства и подаръци. Това съобщиха от "БДЖ Пътнически превози”, което за трета поредна година подкрепя националната инициатива "Коледа за всяко дете”, организирана от Националното сдружение на сираците в България (НССБ).

Дядото ще създаде коледно настроение в тръгващия утре - 14 декември, влак от Брусарци в 12:10 часа за Лом. Преди заминаването композицията ще бъде украсена празнично.

По време на своето пътуване във влака, белобрадият старец ще пожелае на пътниците на БДЖ весели Коледни и Новогодишни празници и ги почерпи с вкусни изненади.

При пристигането на влака на ломската жп гара в 12:30 часа Дядо Коледа ще бъде посрещнат от над 100 деца в неравностойно положение, настанени в социални домове и Центрове за настаняване от семеен тип на територията на община Лом. Той ще зарадва малчуганите с различни лакомства и подаръци.

"За пореден път БДЖ подкрепя инициативи, свързани с деца в неравностойно положение и организирани от Националното сдружение на сираците в България, като с това доказва, че е социално отговорна компания. Тази коледна инициатива ще достави огромна радост на децата от социалните домове в община Лом, благодарение на БДЖ и на другите институции и представители на бизнеса, с чието съдействие се осъществява”, каза председателят на Националното сдружение на сираците в България” Слави Михайлов, цитиран в съобщението.

Споделяне

Още от България

Съгласни ли сте влизането на обществени места да става само със сертификат за ваксиниране, преболедуване или тест?