Джон Кери се върна в САЩ и бе приет в болница в Бостън

Джон Кери се върна в САЩ и бе приет в болница в Бостън

Държавният секретар Джон Кери се върна с военен самолет от Швейцария в Съединените щати и бе приет в болница в Бостън, щата Масачузетс, където ще му бъде направена операция за лечение на счупения десен крак, съобщи Държавният департамент, цитиран от Асошиейтед прес.

Кери падна от колело и си счупи бедрената кост в неделя във Франция, до границата с Швейцария. Той прекара нощта под лекарско наблюдение в швейцарска клиника, след което отпътува за САЩ.

Държавният департамент увери, че Кери ще се възстанови по ускорена програма. Той е разговарял по телефона в неделя и понеделник с президента Барак Обама и с колегите си от Франция, Испания и Иран.

"Основното внимание на държавния секретар през юни ще бъде насочено към преговорите с Иран", заяви пред журналисти говорителката на Държавния департамент Мари Харф.

"Нараняването му няма да промени това. Той и целият екип ще изпълняват стриктно програмата и ще работят за приключване на преговорите с Иран в определения срок 30 юни", добави тя и подчерта, че Кери възнамерява да присъства лично на следващите кръгове от преговорите с Иран.

Споделяне

Още по темата

Още от Свят

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?