Единият от лъвовете пред Съдебната палата осъмна като клоун

Боядисаната скулптура, сн. БГНЕС

Единият от двата лъва пред Съдебната палата в София осъмна в петък сутринта изрисуван като клоун. Неизвестен творец е оцветил в цветовете на трибагреника бронзовата фигура, като носът е в “клоунско” червено, муцуната в бяло, а гривата – в зелено. Ярък надпис в основата пояснява замисъла: “20 г. ЦИРК”.

 

Петък е обявен ден за национален граждански протест, като идеята е протестите да продължат през целия ден. Движението около парламента вече е блокирано. Полицаи са оградили сградата с жива верига. На площада вече са разпънати 12 палатки. В тях протестиращи имат намерение да нощуват, докато кабинетът не подаде оставка.

 

По време на демонстрациите в четвъртък вечерта са били арестувани двама души. Единият е задържан, защото е издърпал парапет от загражденията на Народното събрание, а другият е наплюл друга протестираща гражданка.

 

На няколко пъти твърде агресивни протестиращи, определени от очевидци като провокатори, се опитваха да премахнаха загражденията пред парламента. Полицията обаче им попречи и на свой ред издигна жив щит около парламента.

Споделяне

Още от България

Къде му е мястото на Бойко Борисов?