"Ей И Ес" ще съдейства на прокуратурата, но напомни, че договорът й за ток е проверяван

ТЕЦ "Ей И Ес Гълъбово"

Операторът на ТЕЦ "Ей И Ес Гълъбово" заяви, че ще предостави цялата информация, която бъде изискана от него по внесения в сряда сигнал в прокуратурата от четирите национално представени работодателски организации за нередности при изграждането на новата мощности и сключените споразумения за строежа и дългосрочния договор за изкупуване на ток от централата.

В същото време от "Ей И Ес" (AES) напомниха, че споразумението за изкупуване на енергия, подписано между Националната електрическа компания и ТЕЦ "Ей И Ес Гълъбово“, е било обект на многократни проверки от страна на правоохранителните органи, включително и от прокуратурата, и тези проверки не са показали каквито и да било несъответствия със закона.

"В дейността си "Ей И Ес България" стриктно спазва всички законови изисквания на българската държава и Европейския съюз, както и международното антикорупционно законодателство, включително и Закона срещу корупционните практики в чужбина на САЩ”, заяви изпълнителният директор на ЕЙ И ЕС България Оливие Маркет, цитиран в разпространено в четвъртък прессъобщение.

Той припомни, че договорите на компанията с българската държава са публично достъпни. "Това е в синхрон с усилията на нашата корпорация да бъде лоялен и предсказуем партньор на обществото, на което служим“, посочи Маркет.

"Ей И Ес България" ще продължи да подкрепя българското правителство и КЕВР в усилията им за стабилизиране на енергийния сектор и установяване на ясни пазарни правила, завършва съобщението.

Споделяне

Още от Бизнес

В каква роля си представяте Слави Трифонов след изборите?