Екатерина Михайлова призова Първанов да побърза с евентуално вето върху Закона за местните избори

Заместник-председателят на СДС Екатерина Михайлова призова президента Георги Първанов, ако има намерение да налага вето на промените в Закона за местните избори, да го направи буквално в следващите часове или най-късно до ден.

Пред БНР тя обясни, че това е наложително за да може Народното събрание да реагира възможно най-бързо и да осигури нормален избирателен процес. Според Михайлова консултациите с политическите сили могат да се проведат още утре.

Тя прогнозира, че ако Първанов се бави още 10 дни с решението си, то има възможност да се изпуснат заложените в конституцията срокове за провеждането на местните избори.

Председателят на парламента професор Огнян Герджиков заяви пред БНР, че президентът Георги Първанов няма намерение да наложи вето върху промените в Закона за местните избори. Двамата били обсъдили тълкуванията свързани с подбора на Централната избирателна комисия за местните избори на неформална среща през тази седмица.

Герджиков каза, че президента е изслушал тълкуванията не тксответе, защото не е искал да има да има неясни за него моменти.

Споделяне

Още от България

Одобрявате ли новия правителствен план за справяне с Covid?