Електронната бариера на “Граф Игнатиев” в столицата пак пострада

За седмица новата и скъпоструващата (26 000 лв.) придобивка на столичани, предизвикала шумна полемика между вътрешния министър и кмета Борисов – електронната бариера на ул. “Граф Игнатиев” - претърпя втора “злополука”. След като преди няколко дни едно от спиращите автомобилите устройства бе ударено от дипломатическа кола, във вторник друго от криещите се в земята цилиндри на кръстовището на улиците “Граф Игнатиев” и “Г. С. Раковски” беше повредено от мотриса на трамвай 12, съобщиха от “Столичен електротранспорт”.

Повредата е по вина на ватманка, която не спазила предварителните указания за работа със системата, и така се е стигнало до деформирането на съоръжението, поясниха от фирмата. Работна група възстановява на място предпазното устройство. Очаква се до края на седмицата бариерата да заработи отново. Обсъждало се и дисциплинарното наказание за ватманката.

Монтирането на цилиндрите “Пиломат” засега е пилотен проект. Още месец електронните бариери, които имат за цел да не допускат автомобили да преминават през вече пешеходната улица “Граф Игнатиев”, ще са в тестов период. В зоната ще могат да влизат само коли със специален режим, а зареждането на магазините в района става през нощта.

Водачите на коли обаче се изхитряват и пак минават по „Графа”, като се нареждат след трамваите. И когато мотрисите минат през свалените цилиндри и те минават след тях. Времето на вдигане на цилиндрите е достатъчно да се „промушат” две-три коли.

Споделяне

Още от България

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?