Емил Костадинов: При Томов ЦСКА бе в по-добро състояние

При управлението на Александър Томов ЦСКА бе в по-добро състояние отколкото е сега в спортно-технически план. Това заяви доскорошният директор в армейския клуб Емил Костадинов във вторник пред Софийския градски съд.

Костадинов трябваше да бъде доведен принудително пред магистратите по делото срещу Томов, но бившият национал се яви сам. Принудителното му довеждане бе разпоредено от съда, тъй като Костадинов не се явяваше въпреки изпратените му призовки.

Според Костадинов причината, водеща до проблеми, е фактът, че футболните клубове ЦСКА и Левски решили и показали "на светло" цялата си финансова политика, както и начина, по който се разпределят средствата.

Попитан дали парите, с които е финансиран клубът ЦСКА, са "чисти", Костадинов заяви, че всички плащания вървели по банкова сметка и едва ли би могло да има "по-чист" начин от това.

Неверни са информациите в твърде много сайтове за това дали и как е източван футболният клуб, каза той. В съдебната зала бяха прочетени показания на Костадинов, дадени в досъдебната фаза. Когато парите за заплати започнали да не стигат, на Костадинов било заявено, че отборът обслужва кредит всеки месец, чиято стойност е над 5 млн. лева.

Пред разследващите Костадинов заявил, че всеки месец част от ръководството на ЦСКА ходело в банката в "Кремиковци" да чака за пари.

По същото дело освен Томов подсъдими са още три лица от бившото ръководство на футболния клуб и металургичния комбинат "Кремиковци". Това са Александър Гарибов, Иван Танев и Божко Бонев.

Томов и компания са обвинени за длъжностно присвояване и документно престъпление. Обвиненията срещу тях са за разпореждане с пари и вещи на ПФК ЦСКА и "Кремиковци" на обща стойност 36 156 820.47 лв. (5 млн. евро от ЦСКА и ощетяване на комбината с 29 млн. лв.).

Споделяне

Още от България