"Ер Франс" и "България Ер" пускат съвместни полети до Париж

Българският и френският авиопревозвач се споразумяха да извършват съвместни полети, като по този начин и двете компании увеличават полетите си между София и Париж с по още един. Схемата е въведена от май, но бе официално обявена в четвъртък.

"Ер Франс" има два полета на ден до Париж – в 6.55 и в 14.55, а "България Ер" – един в 9.40. Френският превозвач вече има право да продава на свои клиенти определен брой места от полета на "България Ер" (т.нар. блок-места) за икономична и бизнескласа, а "България Ер" продава на своите клиенти места за полета на "Ер Франс" в 14.55 за икономична класа.

При по-голямо предлагане и по-ранна резервация, ще има и по-ниски цени, обясниха от "България Ер". През април "Ер Франс" свали с 30% цените на билетите за икономична класа.

Със съвместните полети на двете компании пътуващите от София до Париж имат възможност за прехвърляне към нови 26 дестинации освен сегашните 60.

Еднопосочен билет от София до Париж на "България Ер" е 171 евро с включени летищни такси, а на "Ер Франс" 644 евро без летищни такси.

Споделяне

Още от Бизнес