Европейски кралски особи се отказват от поканите си за сватбата на принц Чарлз

Европейски кралски особи се отказват от поканите си за сватбата на принц Чарлз

Представители на няколко европейски кралски фамилии отказаха да участват в сватбените церемонии на принц Чарлз и Камила Паркър Боулс, предаде АП. Датският принц Фредерик и съпругата му са изпратили извинения, като са обяснили, че Фредерик се отправя на експедиция в Гренландия, която е отдавна планирана. Шведската принцеса Виктория замина за Япония, а испанският престолонаследник Фелипе и принцеса Летисия се готвят да заминат за Чили, на церемония по присъждане званието почетен доктор на университета на Саламанка на чилийския президент Рикардо Лагос.

По желание на самия принц Чарлз на церемонията по сключване на гражданския му брак ще присъстват не повече от 30 гости. Британската кралица със съпруга си ще посети само религиозната служба в Уиндзорския дворец, която е предвидена след гражданската. На църковната служба са поканени около 800 гости. Сред тях са бившият гръцки крал Константин и бившата кралица Анна Мария, норвежкият принц Хаакон, холандският принц Константин и кралят на Бахрейн шейх Хамид бин Иса ал Халиф.

На службата в Уиндзорския дворец ще бъдат също министър – председателят на Великобритания Тони Блеър, лидерът на британските консерватори Майкъл Хауърд и лидерът на либералдемократите Чарлз Кенеди.

Представители на принц Чарлз са потвърдили, че на сватбата е поканен бившият съпруг на Камила Паркър Боулс. Те отказаха да коментират информации, че на службата ще дойдат и бивши приятелки на Чарлз.

Сватбата ще се състои на 9 април. Първоначално тя бе насрочена за петък, 8 април, но се отложи заради погребението на папа Йоан Павел Втори.

Църковна венчавка не се предвижда, тъй като и Чарлз, и Камила са разведени. Макар че Англиканската църква оттегли възраженията си за повторите бракове на разведени, принц Чарлз и Камила решиха да се ограничат само с граждански брак, за да не провокират негативна реакция от страна на много британци.

Споделяне

Още от Свят