Европейският бизнес: Брекзит без сделка ще е катастрофа

Маркус Байрер

Излизане на Великобритания от ЕС без споразумение за бъдещите им отношения ще бъде катастрофа и такъв сценарий трябва да бъде изключен. Това предупреди в понеделник БизнесЮръп (BusinessEurope), най-голямата организация на европейския бизнес, цитирана от Ройтерс.

След като два пъти отложи датата за напускането на общността, сега Обединеното кралство планира това да се случи на 31 октомври. Парламентът и обществото обаче са дълбоко разединени за условията на "развода".

"Брекзит без сделка е рецепта за катастрофа и определено трябва да бъде изключен (като вероятност - бел. ред.). Хаотично излизане на Обединеното кралство от ЕС без споразумение ще бъде изключително вредно за всички страни. Това би донесло значителни щети за гражданите и бизнеса във Великобритания, както и на континента, каза генералният директор на организацията Маркус Байрер.

БизнесЮръп е лобистка група, представляваща компании с различен размер от 34 европейски страни, включително Великобритания.

Негативните последици няма да са ограничени до датата на излизане, но и ще продължат във времето, застрашавайки плодотворните и положителни бъдещи отношения, към които всички се стремим, допълни Байрер.

Споделяне

Още по темата

Още от Европа