"Файненшъл Таймс Дойчланд" престава да излиза

Един от водещите делови вестници в Германия "Файненшъл Таймс Дойчланд" е признат за нерентабилен и ще бъде закрит през декември. Това съобщи британския всекидневник "Гардиан".

Компанията издател на "Файненшъл Таймс Дойчланд" "Грюнер унд Яр" обяви, че ще спре както печатното издание, така и интернет версията на вестника.

Деловият вестник бе на загуба от момента на своето основаване през 2000 г. Вземайки предвид обстоятелствата на пазара, ние не можем да си позволим да продължаваме издаването му, заяви представителката на "Грюнер унд Яр" Юлия Якел.

"Гардиан" и преди е писал, че "ФТ Дойчланд" може да бъде закрит, но се очакваше вестникът да продължи да съществува в онлайн версия.

Закриването му е поредният сериозен удар за германския медиен пазар. Всекидневникът "Франкфуртер Рундшау" обяви този месец несъстоятелност, изтъквайки огромните си загуби и спадането на продажбите. През октомври втората по значение осведомителна агенция в Германия DAPD също съобщи за финансови трудности и заяви, че възнамерява да съкрати 100 работни места. 

Споделяне

Още от Свят

Ако съдите по първите му стъпки, какъв е основният приоритет на служебния кабинет?