Фалконът с Борисов на борда кацна аварийно в София

Фалконът с Борисов на борда кацна аварийно в София

Правителственият самолет с премиера Бойко Борисов на борда кацна аварийно на летище София след 20.45 ч. в сряда, след като кръжа повече от час над столицата заради проблем с прибирането на колесника на машината след излитането ѝ за Брюксел.

Техническият проблем бил установен минути след издигането на Фалкона, но трябвало да се следват инструкциите за обезопасяване на аварийното кацане и машината да лети над София, за да изразходва горивото.

От пресслужбата на Министерския съвет заявиха за Mediapool, че при излитането от София за Брюксел е установен технически проблем и екипажът е решил да кръжи над града до изразходване на горивото, за да може приземяването да е по-безопасно.

Ако машината е пълна с гориво, има опасност от взрив при кацането. На летището имаше засилено полицейско присъствие, където пристигнаха и два пожарни автомобила.

Борисов бе тръгнал за Брюксел за заседанието на Европейския съвет в четвъртък. Сега ще се търси решение как премиерът да пристигне на срещата с останалите държавни и правителствени ръководители на ЕС, на която ще обсъждат борбата с тероризма и ситуацията в Украйна.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?